这座五花园住宅真的有五座花园吗?

  698383376a78d0b0765d99782d2d657e.jpeg

  Five Gardens House / David Boyle Architect

  来自建筑事务所的描述。项目坐落在澳大利亚珀斯海港中岬角上,是一座建于20世纪50年代郊区现代形式的住宅,周围都是小丘、灌木丛,以及后院壮观的桉树,景观成为了形式的空间生成器,建筑师对原有建筑进行了改造。拱形天花板漂浮在突出的混凝土入口屋顶之上,仿佛邻近丛林的岩石已经渗透到建筑形式中。水平出挑体量由树枝状的钢柱支撑,3层的后侧延伸到景观,围绕着后院的桉树。

  Text description provided by the architects. Perched on a headland in Middle Harbour, between The Knoll, a remanent bush outcrop, and a spectacular eucalypt within the back yard, Five Gardens House establishes landscape as a form and spatial generator for the alterations to a 1950’s suburban modernist house. Arched ceilings float above a projecting concrete entry roof as if the volume of the rock outcrops in the adjacent bushland has permeated into the building form. Horizontal projections, supported on branch-like steel posts, over 3 levels reach out into the landscape and wrap around the eucalypt in the rear yard.

  c3f09924d60248b82b9b1ad8d2f30948.jpeg

  ee8dd49eda47db084f0a977939221fef.jpeg

  93cf9111b53fc36f923e407d36fb3369.jpeg

  60f01fb3513d4afc89aa27cdf26024a8.jpeg

  改造部分很好地融入到现有的建筑结构中,通过开放的生活空间与花园连接在一起。现有的三个花园得以保留并进行重新种植,其中有下沉的入口花园、有围墙的厨房花园和后院的大型灌木花园。在建筑的三层平台上构成了第四个屋顶花园,使用者通过上层的拱形窗户可以看到第五个花园景观,这是来自意识中的景观场所。

  New work is joyously stitched into the existing building fabric to create open plan living spaces and omnipresent connections to gardens on all levels. Three existing gardens have been retained and replanted, including a sunken entry garden, a walled kitchen garden and a large sloping bush garden in the back yard. A fourth rooftop garden on the middle level has been created by the addition of a third level at the base of the building. The arched windows on the upper level provide aspect up to the fifth garden, The Knoll, and by doing so allows for this landscape to be subconsciously claimed.

  704adbbb6fe335b27934b07b80b0ae82.jpeg

  现有的车库上建造了一个大型混凝土雨篷,向街道延伸,形成入口前院和额外的停车场。该结构沿着抬高的连接体延伸,围绕下沉的入口花园形成了下方客厅阳台、入口和浴室的屋面。在这上面,开放式客厅、餐厅和厨房空间的天花板沿着场地轮廓而构成。这些空间分别被3个拱形天花板分隔开,人们通过南向的窗户可以看到外部景观。

  A large concrete awning is constructed over the existing garage and extended towards the street to form an entry forecourt and additional parking. The structure extends along an elevated bridge and returns around the sunken entry garden to form the roof for a new living room balcony, entry, and bathroom. Above this, a new skillion roofline follows the slope of the land and forms the ceiling for the open plan living, dining and kitchen spaces. These are spatially divided by the 3 arched ceilings with southern windows up to The Knoll.

  bb5b92941bbd38aa87297fa480089254.jpeg

  bacd3acb5ed51209622a8eeef0f820d4.jpeg

  e493fead64ae5d1b9a3d76b7818f4411.jpeg

  小型嵌入式阳台被一个突出的有顶阳台取代,外部螺旋楼梯可以连接到屋顶花园。现有的楼梯提供了通往中间层的通道,新楼梯可以直接通往屋顶花园,新主卧套房也能连接到屋面,主卧还环绕着树木结合有抬高的露台空间。阳台由钢柱支撑,这样可以减少对树木的干扰。阳光穿过桉树、屏风墙、卵石屋顶和藤架投射下斑驳的光线。

  Small recessed balconies are replaced with a projecting covered balcony with external spiral stair connecting down to the rooftop garden. An existing stair provides access down to the mid-level where a new library opens directly to the roof garden. A new master bedroom suite also connects to the roof garden along with an extruded elevated balcony bending around the eucalypt. The balcony is supported by a thin self-bracing bent steel post structure in a trapezoidal form to minimize disturbance to the tree roots. A screen wall, pebble roof, and pergola provide dappled light under the eucalypt.

  72ed02d8c1cc5505b9fa621b3379ecb5.jpeg

  5cac73832f5ba0163d53086abb44ebff.jpeg

  4388d26716aa01332111f158f7dcbe73.jpeg

  新建的低层部分是为一个十几岁的男孩建造的新卧室和浴室,该部分与后花园和游泳池贯通。沿着建筑东侧的外部楼梯一直延伸到后院,这也构成了从厨房花园到屋顶后花园的外部通道。内部和外部的楼梯构成了螺旋循环系统,可以连接所有楼层。几何形态的微妙变化让海湾成为主要的建筑朝向。原始、坚固的材料和结构呼应了场所感,并将建筑嵌入到景观之中。

  A new lower level provides new bedrooms and bathroom for teenage boys and direct access to the back garden and pool. The external stair along the eastern boundary is extended down to the rear yard and provides external access from the kitchen garden to the roof rear gardens. The internal and external stairs create a spiral circulation system connecting all levels and gardens. Subtle shifts in geometry yield to the prevailing aspect over Sailors Bay. Raw, robust materials and expressionistic structure invite an emotive response and embed the building into the landscape setting.

  2cb4aea76806a3858d2f85eca05fed3a.jpeg

  4a0c5ea0c602d4f32ebc0494d3e6a20f.jpeg

  955a64a5cb3fa18b1f24196c0605a42a.jpeg

  5f67dec13ea98408ef290eb15f95202d.jpeg

  42de92c524d2cb13b56118750c6848a7.jpeg

  建筑设计:David Boyle 建筑事务所

  项目位置:澳大利亚

  项目类型:住宅

  设计团队成员:David Boyle, Kevin Liu

  项目面积:260平方米

  项目年份:2018年

  照片摄影:Brett Boardman Photography

  工程设计: SDA Structures

  景观设计: Pangkarra Garden Design

  施工方 : Graybuilt Pty Ltd

  Architects: David Boyle Architect

  Location: Northbridge, Australia

  Category: Houses

  Design Team: David Boyle, Kevin Liu

  Area: 260.0 m2

  Project Year: 2018

  Photographs: Brett Boardman Photography

  Engineering: SDA Structures

  Landscape: Pangkarra Garden Design

  Builder: Graybuilt Pty Ltd

  由专筑网王沛儒,李韧编译

专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处 达到当天最大量